VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN

Biografija

Dr.sc. Ariana Štulhofer, znanstvena savjetnica, redovita je profesorica na Katedri za arhitektonske konstrukcije i zgradarstvo Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Diplomirala je 1982. i magistrirala 1991. pod mentorstvom prof. dr.sc. Nevena Šegvića te doktorirala 2002. pod mentorstvom prof. dr.sc. Milana Čankovića, sve na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i zaposlena od 1984. godine. Sudjeluje u radu Kabineta za arhitektonske konstrukcije, fiziku zgrade, materijale i tehnologiju građenja na sve tri godine preddiplomskog studija. Voditeljica je izbornih kolegija Diplomskog studija „Uvod u znanstvenoistraživački rad“ i „Sportska arhitektura u Zagrebu - geneza sportskih lokacija i prostora“. Voditeljica je redovitog kolegija „Uvod u znanstveni rad“ na Doktorskom znanstvenom studiju Arhitektura i urbanizam.
U svome znanstvenom radu pretežito istražuje sportsku arhitekturu. Autorica/koautorica je osam znanstvenih monografija, jednoga sveučilišnog priručnika te tridesetak znanstvenih i stručnih članaka objavljenih u domaćim i inozemnim časopisima. Sudjelovala je na osam međunarodnih i domaćih znanstvenih skupova. Glavna je urednica petnaestak znanstvenih monografija, sveučilišnih udžbenika i zbornika znanstvenih skupova. Zamjenica je glavnog urednika znanstvenog časopisa za arhitekturu i urbanizam "Prostor".
Kao istraživačica sudjeluje u radu znanstvenoistraživačkog projekta „Atlas hrvatske arhitekture 20. stoljeća“ i na 4 kratkoročna istraživačka projekta s temama iz energetske analize i poboljšanja energetskih svojstava zgrada.

Karta