VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Boris Magaš. Mislio o arhitekturi
Publikacija

Boris Magaš. Mislio o arhitekturi

Urednik: Alen Žunić
Izdavač: Hrvatski muzej arhitekture; Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; UPI-2M PLUS d.o.o.Mjesto izdanja: ZagrebGodina izdanja: 2018ISBN: 978-953-7703-53-0
U ovoj svojevrsnoj hrestomatiji donešen je izbor od 40 ključnih Magaševih tekstova nastalih 1962.-2013. Osim članaka publiciranih u inozemnim i domaćim stručnim i znanstvenim časopisima, knjigama i simpozijskim zbornicima, u knjigu su uvršteni i do sada manje poznati tekstovi, primjerice izabrana poglavlja iz autorova doktorata, ili recentni radovi koji drugdje još nisu objavljeni. U promišljanju o kompoziciji knjige izabran je dijakronički pristup za lakše sagledavanje geneze teorijske misli Borisa Magaša i jasnog praćenja tema koje su ga okupirale kroz određene periode. Poseban doprinos knjizi je velika uvodna studija urednika i priređivača Alena Žunića o Magaševu teorijskom, znanstvenom i publicističkom opusu, priređena za ovo drugo izdanje i u engleskom prijevodu kako bi se arhitektonska misao mogla sagledati i u inozemnim krugovima, a proveden je i redizajn naslovnice ('klasja&zita').
Karta