VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25
Prikaz 25

Prikaz 25

Ivana Tutek Autorica: Ivana TutekSuradnici: Andrea Čeko, Bernarda Lukač, mag. ing. arch. (izložba i katalog); Marijana Rajčić, d.i.a. (dizajn pozivnice i cover kataloga)Kustosi: Saša Martinović Kunović, mag. art.
Izložbeni prostor: Galerija Modulor, Centar za kulturu TrešnjevkaTrajanje: 20.2.2018.-2.3.2018.
Katedra za arhitektonsko projektiranje
Kabinet za crtanje i plastično oblikovanje
Arhitektica Ivana Tutek prikazala je na ovoj izložbi dijelove svojeg samostalnog rada i autorskog sudjelovanja u istraživanjima arhitekture i urbaniziranog prostora koja je tijekom godina /1992.-2017./ izradila sa drugim arhitekticama /Roberta Pavlović, Tamara Rogić, Irena Vitasović, Pavla Šimetin… su neka od imena/.
U kontinuiranom kadru izložena je nacrtana, programirana i konstruirana arhitektura prostora i područja: niz arhitektonskih i urbanističkih projekata u rasponu mjerila od sobe do teritorija, od vitrajne slike preko gradskog trga do studije zaštite prostora.
Izloženi crteži svojom gustom linearnošću prenose autorski pristup koji arhitektonsko urbanističke projekte i studije tumači kao složene mreže podataka i odnosa. Jednoliko disciplinirane i tehnički korektne ove crteže treba promatrati kao zabilješke konstrukcije odnosa ili upute, kao dijagrame ili notacijske zapise koji svojim ravnomjernim intenzitetom ukazuju na kontinuitet projektantske metode.
Izložba Ivane Tutek prikazuje arhitekturu odnosa, arhitekturu otvorenih scenarija koja podnosi mijenu, manje autorsku, a više auktorsku arhitekturu koja sa kulturološki i sociološki jasnih pozicija predlaže kritičku lokalnu modifikaciju univerzalnog. /izv.prof.art. Siniša Justić “Uputa za prijem izložbe”/
Karta