VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Postamenti
Publikacija

Postamenti

Nenad Fabijanić Autor: Nenad FabijanićUrednik: Nela Gubić
Izdavač: Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; UPI-2M PLUS d.o.o.Mjesto izdanja: ZagrebGodina izdanja: 2016ISBN: 978-953-8042-17-1
Katedra za arhitektonsko projektiranje
Kabinet za arhikulturu
Izložba Postamenti, kao i istoimeni prateći bogato opremljen katalog, pregled je samo jednog segmenta bogatog opusa profesora Nenada Fabijanića - njegovog suradničkog angažmana i dijaloga s umjetnicima, gradom i baštinom. Ova izložba esencija je njegovog profesionalnog iskustva koju je stjecao kroz suradnju bliskim mu ljudima poput slikara Ive Šebalja i Josipa Vanište, arhitekta Nevena Šegvića te proslavljenog koreografa Milka Šparembleka. Zagrebačkoj se publici predstavio kroz jedanaest eksponata raspoređenih u minimalistički dvodijelni prostor povezan nišom za križ Ive Šebalja s kojim je u suradnji radio i medalju nagrade Neven Šegvić. Prostor su ispunili postamenti za opredmećene crteže Josipa Vanište, filigranske bravure od srebra te dijelove za ispovjedaonicu crkve bl. Augustina Kažotića i strehe Arheoološkog parka Principij u Rijeci. Slojevito upoznavanje izložbenog odabira integrirano u katalogu čine prikazi arhitekture, dizajna, scenografije i crteža u suradničkoj pratnji kolega arhitekata i dizajnera.(T.J.)
Karta