VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Instalacije grijanja - skripta za studente Arhitektonskog fakulteta
Publikacija

Instalacije grijanja – skripta za studente Arhitektonskog fakulteta

Ivan Cetinić Tihomir Rengel Damir Prodan-Abramović Autori: Ivan Cetinić, Tihomir Rengel, Damir Prodan-AbramovićUrednik: Damir Prodan-Abramović
Izdavač: Arhitektonski fakultet Sveučilišta u ZagrebuMjesto izdanja: ZagrebGodina izdanja: 2022ISBN: 978-953-8042-76-8
Katedra za arhitektonske konstrukcije i zgradarstvo
Kabinet za instalacije zgrada
Skripta Instalacije grijanje pruža osnovna znanja o sustavima grijanja studentima Arhitekture, ali i svim ostalim sudionicima u procesu građenja. Skripta obrađuje kriterije toplinske ugodnosti, osnove proračuna i odabir sustava grijanja, hlađenja i klimatizacije, kako bi se arhitektima olakšala integracija termotehničkih sustava u zgrade, uz udovoljavanje svim zahtjevima koji se postavljaju u modernom građenju. Skriptom su obuhvaćena moguća rješenja instalacija grijanja zgrade te definiranje uvjeta koji utječu na arhitektonska i konstrukcijska rješenja. Time se studentima olakšava odabir sustava s potrebnim elementima instalacija koje osiguravaju mikroklimatske uvjete, kao i određivanje veličine tehničkih prostora za smještaj pojedinih uređaja (dizalice topline, klimakomore i sl.) i optimalno pozicioniranje istih u zgradi.
Skripta je napisana u dva zasebna dijela. Prvi dio bavi se grijanjem i naziva se „Skripta grijanje“, a drugi dio pod nazivom „Skripta hlađenje i klimatizacija“ bavi se sustavima za hlađenje i klimatizaciju u zgradama.

Karta