VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Automobil, jedna povijest
Publikacija

Automobil, jedna povijest

Feđa Vukić Autor: Feđa VukićUrednik: Silvana Buconjić
Izdavač: UPI2M PLUS d.o.o.; Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Studij dizajnaMjesto izdanja: ZagrebGodina izdanja: 2016ISBN: 978-953-7703-33-2
Studij dizajna
Knjiga Feđe Vukića Automobil, jedna povijest, lako bi mogla naslovom zavarati čitatelja. Kada otvorimo vrata knjige (korice, dakako, ali valja pohvaliti dosjetku Negre Nigoević koje je likovno opremila naslovnicu tipičnom automobilskom kvakom sugerirajući da otvaranjem ulazimo u svijet automobila), već će nas prva stranica sadržaja začuditi. Umjesto (očekivane) kronološke povijesti automobila, od prvih modela do današnjih jurilica,naslovi deset poglavlja jasno sugeriraju da se radi o sveobuhvatnom i originalnom pristupu.
Vukićeva je knjiga iznimno zanimljiva, koliko zbog temeljitog uvida u povijest automobilske industrije, toliko i zbog pristupa koji u obzir uzima sve bitne elemente kojima se do kraja može razumjeti značenje koje automobil ima u ljudskoj povijesti. Poglavlja su sadržajna i inspirativna. Možemo se nadati da će poneke teze ili poglavlja autor u budućnosti razraditi kao zasebne teme. U nekoj novoj knjizi ili nekim novim knjigama.(M.R.Č.)
Karta