VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN

Biografija

Dr.sc. Zorana Sokol Gojnik, dipl.ing. arhitekture, docentica je na Katedri za projektiranje Arhitektonskog fakulteta. Uže područje njena znanstvenog i stručnog rada jest sakralna arhitektura. Sudjelovala je na šest znanstveno-istraživačkih projekata fakulteta te objavila znanstvene radove vezane za temu sakralne arhitekture u relevantnim znanstvenim časopisima, kao i na domaćim I međunarodnim znanstvenim konferencijama. Autorica je knjige “Sakralna arhitektura Zagreba u 20. stoljeću. Katoličke liturgijske građevine”.

U suradnji s arhitektonskim uredom „Siloueta” ostvarila je brojne arhitektonske projekte. Sudjelovala je na velikom broju urbanističko-arhitektonskih natječaja na kojima je osvojila brojne nagrade. Svoje radove izlagala je na izložbama stručnih radova, a njezini su radovi publicirani u relevantnoj stručnoj literaturi. Značajniji arhitektonski projekti i realizacije: Rukometna dvorana Špansko u Zagrebu (2004.); Stadion Lapad u Dubrovniku (2009.); Projekt uređenja pristupnog trga ispred groblja Mirogoj (2009.); Liturgijska građevina za mladih s papom Benediktom XVI. u Zagrebu na Trgu bana Jelačića (2011.); Liturgijska građevina za misno slavlje s papom Benediktom XVI. u Zagrebu na Hipodromu (2011.); Projekt crkve sv. Ane u Rijeci (2012.); Hotel Mlini u Mlinima pokraj Dubrovnika (2015.); Vila Jelić u Mlinima (2015.); Uređenje prezbiterija crkve sv. Jurja na Jurja vesi u Zagrebu (2015.); Uređenje prezbiterija crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brezovici (2015.); Uređenje unutrašnjosti crkve Majke Božje Lurdske u Zagrebu (2015.); Pastoralni centar župe Majke Božje Lurdske u Zagrebu (2015.).

U sklopu svoga pedagoškog rada nostitelj je kolegija Sakralna arhitektura − Uvod u projektiranje, te sudjeluje na kolegijima Hrvatski prostor i arhitektura- Slavonija i Održiva arhitektura. Kao gost predavač sudjelovala je u nastavi kolegija Liturgijska arhitektura na Katoličkom bogoslovnom fakultetu i na kolegiju Židovi i arhitektura na Katedri za judaistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Karta