VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN

Biografija

Marija Barović asistentica je na Katedri za teoriju i povijest arhitekture Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 2019. Studij arhitekture završila je 2015. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Na drugoj godini diplomskog studija pohađa École Nationale Supérieure d'Architecture de Paris La Villette u sklopu studentske razmjene. 2022. diplomirala je na poslijediplomskom studiju Master in Design Studies, History and Philosophy of Design and Media na Graduate School of Design Sveučilišta Harvard.

2014. godine, još kao studentica sudjelovala je na 14. Venecijanskom bijenalu arhitekture “Fundamentals: Absorbing Modernity: 1914-2014” kao dio tima za istraživanje i produkciju materijala hrvatskog izložbenog paviljona “Fitting Abstraction” pod vodstvom izbornice Karin Šerman. Njezin pak diplomski rad “Institut za mediteransko bilje u napuštenoj tvornici u Dolima, Dubrovačko primorje” zapažen je nominacijom za nagradu na 50. Zagrebačkom salonu arhitekture Dosljednost (2015.) u kategoriji Studenti prema odabiru izbornika Hrvoja Njirića.

Ovlaštena je arhitektica s iskustvom rada u arhitektonskim uredima OFIS arhitekti u Ljubljani (2012.) i Mikelić Vreš Arhitekti u Zagrebu (2015.-2018.). Njezin stručni rad potvrđen je nagradama na arhitektonsko-urbanističkim natječajima na kojima sudjeluje kao koautorica i suradnica. Posebno priznanje stručnom aspektu njezina djelovanja je nominacija za nagradu Drago Galić Udruženja hrvatskih arhitekata za 2020. godinu, kao članici autorskog tima Mikelić Vreš Arhitekti (Marin Mikelić i Tomislav Vreš) za obiteljsku kuću na Pantovčaku u Zagrebu.

Ostali članovi kabineta

Karta