VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN

Biografija

Goran Rako je arhitekt i profesor na zagrebačkom arhitektonskom fakultetu od 2000. godine na kojem je i diplomirao 1978. Ranu karijeru je obilježila suradnja s arhitektom Bojanom Radonićem s kojim ga je proslavio natječajni rad za Kongresni centar u japanskom gradu Nari gdje su osvojili prvu nagradu 1991. godine. Dobitnik je više stručnih priznanja i nagrada za svoje realizacije te je sudionik gotovo stotinu urbanističkih i arhitektonskih natječaja. 2003. otvara vlastiti projektni ured Radionica arhitekture d.o.o. s kojom realizira neke od najznačajnijih radova svoje karijere kao što su muzej Narona u Vidu, dječji vrtić Šegrt Hlapić, više stambenih i društvenih zgrada.
Odlično se pozicionira na međunoradnim natječajima za Centar za proučavanje prirodnih katastrofa u Istanbulu (1. nagrada), Collider activity Center u Sofiji (jedna od pet prvih nagrada) te Muzej Bauhausa (među prvih 20 radova). Na koncu, realizira Muzej vučedolske kulture za koji dobiva Veliku nagradu Zagrebačkog salona arhitekture te nagradu Viktor Kovačić Udruženja hrvatskih arhitekata.

Mentorirani studentski radovi

Karta