VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN

Biografija

DAMIR MANCE, dipl.ing.arh. rođen 1975 u Sisku. Godine 1999. diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom prof. Ines Filipović. Godine 2006. otvara arhitektonski ured Arhitektura minimal (A_) sa ciljem popunjavanja praznine u segmentu arhitektonske razrade projektne dokumentacije pri čemu poseban naglasak stavlja na detalje ključne za funkcionalnost i doživljaj građevine, procjenu i kontrolu troškova od najranijih faza razrade projekta te realizaciju unutar zadanog proračuna. Kroz suradnju s renomiranim imenima na hrvatskoj arhitektonskoj sceni istaknute su aktivnosti u segmentu razrade i koordinacije projekata s naglašenom autorskom komponentom, te praćenja njihove realizacije kroz nadzor. U ulozi autora i projektanta pojavljuje se na projektima više zgrada nagrađivanih i publiciranih u Hrvatskoj i inozemstvu.
Nastavna i stručna djelatnost
Od 2008. zaposlen na Arhitektonskom fakultetu u statusu predavača na Katedri za arhitektonske konstrukcije i zgradarstvo, u zvanje viđeg predavača izabran je 2013.
Na diplomskom studiju nositelj kolegija Upravljanje projektima, voditelj grupe na kolegiju Arhitektura i tehnologija II s temom Informacijsko upravljanje građevinama (BIM) i koordinator studentske stručne prakse (SSP). Na preddiplomskom studiju sudjeluje u nastavi na kolegiju Planiranje i organizacija građenja I.
Član stručnog povjerenstva za izradu studijskog programa poslijediplomskog specijalističkog studija "BIM (Building Information Modeling) u arhitekturi"
Sudjeluje u radu udruge BIM hrvatska, te se aktivno nizom predavanja na stručnim skupovima bavi promicanjem informacijskog modeliranja građevina (BIM) i digitalne tranformacije arhitektonskih usluga.
Od 2017. glavni urednik hrvatskog prijevoda BIM Dictionary i aktivan član međunarodne udruge BIM excellence initiative od 2017. godine.
Od 2020. predsjednik Odbora za standardizaciju usluga i BIM pri Hrvatskoj komori arhitekata, te član područnog odbora grada Zagreba.
Od 2021. član tehničkog odbora HZN/TO 551 Gradnja, pri Hrvatskom zavodu za norme.

Karta