VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Aktualnost

Promocija monografije Branko Kincl: “Istraživački ogledi o arhitekturi i urbanizmu”

27. travnja 2022.

Branko Kincl: “Istraživački ogledi o arhitekturi i urbanizmu” – promocija monografije

 

Nakon što je 2016. izašla reprezentativna monografija posvećena projektanskom i urbanističkom opusu akademika Branka Kincla, u istoj ediciji Kabineta grafike HAZU nedavno je izdana i opsežna druga knjiga s odabranim teorijskim i znanstvenim prilozima autora. Urednički izbor i pripremu stotinjak ključnih autorovih tekstova te koncepciju knjige s uvodnom studijom pripremio je prof. dr. sc. Zlatko Karač s nizom suradnika, a grafičko oblikovanje potpisuje Nedjeljko Špoljar.

 

Promocija monografije održat će se u utorak, 3. svibnja 2022. u 12 h, u Biblioteci HAZU, Strossmayerov trg 14, Zagreb, u organizaciji Znanstvenog vijeća za arhitekturu, urbanizam i uređenje prostora Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Skupu će se obratiti akademik Velimir Neidhardt, predsjednik HAZU, a knjigu će predstaviti recenzenti akademik Andrija Mutnjaković i prof. dr. sc. Zlatko Jurić, autor akademik Branko Kincl te urednik prof. dr. sc. Zlatko Karač.

Pozivnica se nalazi u prilogu.

Karta