VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Predavanje Saše Ostana: Drvena arhitektura malog mjerila
Aktualnost

Predavanje Saše Ostana: Drvena arhitektura malog mjerila

Pozivamo studente i kolege na predavanje Aleksandra Ostana koje će se održati u srijedu, 10.5., u 13h u predavaonici P1.

8. svibnja 2023.
Predavanje se održava u sklopu duljeg gostovanja arhitekta Ostana na fakultetu u 2023. godini. Ovo je predavanje tematski vezano uz zadatak 'Bivak' na kolegiju Arhitektonsko projektiranje 2 i otvoreno svima. Na predavanju će autor predstaviti projekte malog mjerila konstruirane od drva, korištenog u skladu s prirodnim, kulturnim i programskim kontekstom, izvedene u suradnji s lokalnim obrtnicima. Govorit će o arhitekturi u drvu, konceptu i detalju, kompoziciji i proporciji, konstrukciji i tehnologiji, sudjelovanju javnosti i suradnji s izvođačima.
 
Aleksander Saša Ostan je arhitekt, urbanist i pedagog na Arhitektonskom fakultetu u Ljubljani. Zajedno s Natašom Pavlin vodi arhitektonsko-urbanistički Atelier Ostan Pavlin. Bave se arhitekturom i kulturom stanovanja, projektiraju obnove i novogradnje od velikog do malog mjerila u suglasju s kulturom i prirodom. Također vodi stručne radionice i terenske nastave, predaje na simpozijima, piše, crta, žirira, postavlja izložbe i fotografira. Autor je brojnih rasprava i članaka u stručnim časopisima te dobitnik međunarodnih i domaćih stručnih nagrada.
Karta