VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Natječaj za studente: Pogled kroz kuću
Aktualnost

Natječaj za studente: Pogled kroz kuću

1. travnja 2022.

AluKönikgStahl, d.o.o. raspisuje i organizira, a Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu suorganizira i provodi javni, studentski natječaj za izradu idejnog arhitektonskog rješenja POGLED KROZ KUĆU.

Natječajem se žele potaknuti progresivna studentska motrišta s ciljem stvaranja odvažnih arhitektonskih rješenja u domeni individualnog stanovanja.

Naslovom 'Pogled kroz kuću' najavljena je jedna od obaveznih prostornih pod-tema rada - sagledavanje odnosa unutarnjih i vanjskih prostora kuće. Taj je odnos nužno dvosmjeran: kuća se sastoji od interijerskih i eksterijerskih mjesta koja su u kontinuiranom prostornom dijalogu. Pogled iz kuće jednako je bitan kao i pogled na kuću.

Široko postavljen tematski okvir ostavlja prostora za autorske interpretacije i proizvoljno definiranje dodatnih društvenih i prostornih pod-tema koje se mogu ugraditi u projekt.

Projektni zadatak obuhvaća jednu stambenu jedinicu – kuću – smještenu i smisleno uklopljenu u proizvoljan (stvarni ili imaginarni) prostorni kontekst. Veličinu kuće, strukturu njenih korisnika i posljedičnu prostorno-funkcionalnu organizaciju definiraju autori sukladno koncepciji rješenja, pri čemu se treba zadržati u okviru od 20 do 200 m2 (zatvorene površine).

Poseban naglasak prilikom projektiranja idejnog rješenja potrebno je staviti na primjenu sistema koje AluKönigStahl zastupa – Schüco, Jansen i Warema: kako u oblikovnom i funkcionalnom pogledu, tako i u pogledu postignute niskoenergetske odrednice kuće i svih drugih tehničkih karakteristika. Kroz idejno rješenje potrebno je koristiti Schüco aluminijske ili PVC sisteme i/ili Jansen sisteme za prozore, vrata, klizne sisteme, fasadne sisteme te Warema sisteme zaštite od sunca. Pažljiva i kreativna implementacija navedenih sistema - Schüco, Jansen i Warema, za korisnika kuće ima za cilj osigurati i povećati kvalitetu i ugodu stanovanja.

Detaljne informacije o uvjetima, programu i rokovima natječaja dostupne su na poveznici.

 

Karta