HR / EN
EASA će se 2018. održati u Rijeci!
Aktualnost

EASA će se 2018. održati u Rijeci!

1. listopada 2016.

Na godišnjem sastanku predstavnika svih zemalja iz EASA mreže koji se održao u Madridu od 1.- 9. listopada, hrvatski studenti sa Arhitektonskog Fakulteta u Zagrebu, u sastavu: Matej Antolković, Alma Antončić, Dora Gorenak, Enia Kukoč, Bruno Lang- Kosić, Vana Pavlić, Filip Pračić i Tijana Škrivanek, predstavili su program RE:EASA, te su u konkurenciji od 5 timova iz niz zemalja Europe, odabrani za organizatore EASA-e 2018. godine u Rijec

RE:EASA će se baviti svim radnjama vezanim uz recikliranje i ponovnu upotrebu materijala i prostora, ali će i preispitivati naš odnos prema održivom razvoju. Cilj je RE:EASA-e dokazati da je umjesto povratka prirodi i okretanju od teške industrije potrebno naći nove načine iskoristivosti otpada i postojeće industrijske baštine. Istaknut će se važan problem suvremenog društva, rasipanje materijala, prostora, resursa i vremena.

RE:EASA će postati dio šireg kulturnog buđenja Rijeke unutar programa Europske prijestolnice kulture-Rijeka 2020: Port of Diversity.

Karta