HR / EN
Predavanje Christophea Najdovskog, 24.11. u 18h
Aktualnost

Predavanje Christophea Najdovskog, 24.11. u 18h

23. November 2021.

Pozivamo vas na predavanje zamjenika gradonačelnice grada Pariza Christophea Najdovskog koje će se održati na Arhitektonskom fakultetu 24.11. s početkom u 18:00 u Velikoj predavaonici. Predavanje se organizira u suradnji Grada Zagreba i Udruge Sindikat biciklista. Za ulazak na Arhitektonski fakultet potrebno je predočiti valjanu COVID potvrdu te poštivati mjere propisanog razmaka uz korištenje medicinskih maski ili maski za lice.
Christophe Najdovski rođen je u Parizu 1969. godine. Na Sveučilištu Pantheon-Sorbonne diplomirao je ekonomiju okoliša, a karijeru je započeo kao profesor u srednjoj školi, fokusirajući se na ekonomiju i socijalnu politiku šire regije Pariza.
Godine 1993. Christophe Najdovski se pridružio zelenoj stranci "Les Verts". Godine 2001. izabran je u Gradsku skupštinu Pariza i imenovan za zamjenika gradonačelnika zaduženog za promet za 12. pariški okrug.
Ponovno izabran 2008., Christophe Najdovski postao je zamjenik gradonačelnika Pariza, zadužen za politiku prava djece.
Anne Hidalgo, gradonačelnica Pariza, Christophea Najdovskog imenovala je za zamjenika gradonačelnice za promet i javne prostore 2014. godine, a tu poziciju obnaša i danas u novom mandatu. Na ovoj je poziciji krenuo s četiri glavna cilja: smanjiti onečišćenje zraka i emisije stakleničkih plinova; promicati bolju i jednaku mobilnost za sve, bez obzira na dob ili socijalni status; ponovno povezati Pariz s rijekom Seinom i brojnim pariškim kanalima te obnoviti javni prostor za pješake i bicikliste.

Karta